کد خبر: ۷۳۸۶۸۰
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۴
به شما افتخار می کنم

عکس| نامه اردشیر زاهدی به یکی از دیپلمات‌های سابق ایران

سیدحسین موسویان دیپلمات سابق جمهوری اسلامی و استاد روابط بین‌الملل، چند روز پس از مرگ اردشیر زاهدی وزیرامورخارجه ایران در سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۰ سند جالبی از یکی از مکاتبات این دیپلمات رژیم گذشته با یک دیپلمات سابق نظام جمهوری اسلامی ایران را منتشر کرده است.
عکس| نامه اردشیر زاهدی به یکی از دیپلمات‌های سابق ایران
آفتاب‌‌نیوز :

در متن این نامه آمده است:

عالیجناب سفیر حسین موسویان

مایه افتخار من است که مقالات شمارا درروزنامه گاردین می‌خوانم. اما مقاله 12 جولای 2019 شما به‌طور شگفت انگیز وصادقانه ای برای من آموزنده بود. من به شما افتخار می‌کنم. انشالله به لطف خدای قادر متعال، شما همیشه سرزنده وسلامت باشید تا بتوانید به ملت 83 میلیونی ایران خدمت کنید. من همه ملت ایران را خواهران و برادران خودم میدانم.امیدورارم که هروقت به سوئیس آمدید بتوانم شما را ملاقات کنم. بهترین آرزوها را برای شما و عزیزان تان دارم و امیدورام سلامت، خوش، موفق باشید و درصلح و آرامش بسر برید.

قربان شما، ارادتمند شما، اردشیر زاهدی

عکس| نامه اردشیر زاهدی به یکی از دیپلمات‌های سابق ایران

متن دستخط اردشیر زاهدی

موسویان در نوشته خود در 12 جولای 2019، پنج اقدام را به دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری وقت آمریکا پیشنهادکرده بود تا امکان برون رفت آبرومندانه از وضعیت فعلی در ارتباط با ایران بوجود آید.

متن این مقاله در ادامه می‌آید:

اقدام اول اینکه هرگونه همکاری بین دو کشور در منطقه مستلزم گفت‌وگوی نهادهای نظامی مربوطه دو کشور است. نیروی سنتکام آمریکا و نیروی قدس ایران، دو نهاد نظامی هستند که مأموریت‌های فرامرزی کشورهای متبوع خود یعنی ایران و آمریکا را به عهده دارند. ترامپ نیروی قدس ایران را به عنوان سازمان تروریستی قلمداد کرد و ایران نیز متقابلاً سنتکام آمریکا را سازمان تروریستی خواند. این روند شانس گفت‌وگوی دو نهاد فوق‌العاده قدرتمند نظامی دو کشور در مورد مسائل منطقه را از بین برد.

اقدام دوم اینکه ترامپ در یک اقدام بی‌سابقه سلطه جویانه، آیت الله خامنه‌ای را تحریم کرد. همانطور که ترامپ در آمریکا عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری سیاست خارجی است، در ایران نیز مقام معظم رهبری عالی‌ترین مرجع تعیین کننده سیاست خارجی است. آیت الله خامنه‌ای اجازه داد تا مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا در مورد بحران هسته‌ای انجام شود. ترامپ با تحریم آیت الله خامنه‌ای در واقع شانس هرگونه مصالحه بین دو کشور را نابود کرد. شایان ذکر است که آیت الله خامنه‌ای مرجع عالی مذهبی برای بسیاری از مسلمانان در کشورهای اسلامی از جمله عراق، پاکستان، افغانستان، هند و بحرین است.

اقدام سوم در مورد امکان تحریم دکتر ظریف وزیر خارجه ایران است. او یکی از برجسته‌ترین دیپلمات‌های تاریخ معاصر ایران است که بعضاً با دکتر مصدق که نفت ایران را ملی کرد، مقایسه می‌شود. تحریم وزیر خارجه ایران یعنی بستن کانال دیپلماسی بین دو کشور. وندی شرمن مذاکره کننده هسته‌ای سابق آمریکا گفت بی‌منطق‌ترین کار تحریم شخصیتی کلیدی است که می‌تواند در هرگونه گفت‌وگوی احتمالی بین دو کشور کمک کند.

اقدام چهارم اینکه ترامپ فشارها و تحریم‌ها علیه ایران را در شرایطی گسترش داد که ایران پایبندی خود را به جامع‌ترین توافق تاریخ هسته‌ای جهان اثبات کرد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم پایبندی کامل ایران را تأیید کرد. ترامپ خواست میراث اوباما را نابود کند، اما نفهمید که در واقع شانس دیپلماسی خودش با ایران را نابود کرد.

اقدام پنجم اینکه ترامپ مرتب در حرف دم از مذاکره با ایران زده اما در عمل بدترین تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کرده است. این استراتژی نیست که ایران را بتواند به پای میز مذاکره بکشاند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین